راجع به تابع choose تقريبا" فهميدم چگونه عمل شده، اين تابع به طور معمول n امين مقدار را از بين چند مقدار بر مي گرداند، آرگومان اول تابع در اصل همان n است و آرگومانهاي بعدي به ترتيب مقاديري هستند که انتخاب n ام بايد از بين آنها صورت گيرد.
در اينجا به صورت هوشمندانه اي به صورت تخصصي تر از اين تابع استفاده شده، تفسير آن اين است که: براي n به جاي يک مقدار دو مقدار تعيين شده ( يعني همان {1,2} ) و آرگومانهاي بعدي مقادير ما هستند که مقدار اول آن d2

10 است و مقدار دوم a2:a10 است (که هر دو بايد انتخاب شوند)، به عبارتي تابع مي گويد دو محدوده را براي ما انتخاب کن: محدوده اول: ستون d از d2

10 و محدوده دوم: ستون a از a2:a10 است. بعد تابع vlookup مي آيد از بين اين محدوده دو ستوني در ستون اول کد پرسنلي را پيدا و متناظر آن را در ستون دوم يعني شماره موبايل را بر مي گرداند.
جا دارد همين جا از آقاي اسماعيلي تشکر کنم، بسيار مطلب زيبايي بود.
و اما راجع به if من هم هنوز نتونستم يک تفسيري مثل تفسيري که براي choose گفتم پيدا کنم، قدر مسلم آن است که تابع if هم دارد همان محدوده دو ستوني را به نحوي بازسازي مي کند تا تابع vlookup از آن استفاده کند، ولي تفسير چگونگي کار آن چگونه است نمي دانم، دارم فکر مي کنم ببينم سر در مي آورم يا نه!، اگر آقاي اسماعيلي توضيح دهند من هم استفاده خواهم برد.
با تشکر
علاقه مندی ها (Bookmarks)