چگونگی برازش داده های به صورت تابع هیپولبوریک

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
حذف همه
new posts
  • siavash_d
    • 2018/12/27
    • 1

پرسش چگونگی برازش داده های به صورت تابع هیپولبوریک

سلام
    من 5 نقطه در اکسل دارم که نیاز دارم به صورت تابع هموگرافیک برازش داده بشن. اما نمیتونم اینکارو انجام بدم.
    ممنون میشم اگر از دوستان کسی اطلاع داره کمکم کنه.
    Last edited by siavash_d; 2018/12/27, 23:52.
  • hadi1980

• 2019/01/07
    • 237
    • 86.00

سلام
    خب معلومه چرا نميتونيد انجامش بديد
    Trend line در اکسل فقط در 6 دسته موجود هست و تابع هموگرافيک در اين 6 دسته نيست.
    ولي بجاي اون يه راهکار خوب بنظرم اومد که کارتون رو راه ميندازه و اونو تو فايل ضميمه پياده کردم
    روش کار در واقع انجام الگوريتمي هست که اکسل براي رسم Trend line انجام ميده و من اونو براي تابع شما پياده کردم
    ابتدا لازمه مقادير x , y رو در دو ستون بنويسيد بعد يه ستون کمکي که با فرض چهار ضريب a , b, c, d (که مقدار اوليه مثلا يک دارند) و با کمک تابع موردنظر (در مثال شما ميشه تابع هموگرافيک) محاسبه شده رو بنويسيد
    ستون کمکي بعدي ميشه مربع اختلاف دو ستون قبل (y واقعي و 'y که محاسبه به روش تابع هموگرافيک هست) و در نهايت جمع اين اختلاف رو هم زيرش بنويسيد.
    حالا وقتشه از solver اکسل استفاده کنيد و با کمک اون مقدار جمع محاسبه شده رو (تو مثال ميشه D10) با کمک solver و تغيير مقادير سلولهاي a تا d (تو مثال ميشه F2 تا I2) به صفر برسونيد اينجوري مقادير ضرايب a تا d بهينه ميشند
    و اگه نگاه کنيد ستون 'y هم ميشه درواقع تابع انترپوله شده هموگرافيک روي داده‌هامون
    روش براي خودم هم جالب بود
    موفق باشيد
    هادي
    فایل های پیوست شده

کامنت

چند لحظه..