حل معادله

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
حذف همه
new posts
  • javademadi
    • 2023/09/20
    • 2

پرسش حل معادله

سلام و خدا قوت خدمت دوستان محترم
    عزیزان من میخواستم از معادله ای به شکل زیر که تصویرش رو میزارم ایکس رو در اکسل بدست بیارم. خواستم ببینم آیا امکانش هست یا خیر .

[ATTACH=CONFIG]24364[/ATTACH]
    فقط شرایط معادله به این صورت هست که کسر اول و کسر دوم قطعا وجود دارند ولی کسر سوم به بعد ممکن هست وجود داشته باشد و ممکن هست نباشد.ضمنا متغیر های c , l , h در سلول های اکسل ذخیره می شوند از قبل و موجود هستند.
    ممنون از شما
  • Ali Parsaei
    مدير تالارتوابع اکسل

• 2013/11/18
    • 1522
    • 71.67

سلام،
    بله امکانش هست، شما بايد يک ويژگي اکسل به نام solver را فعال کنيد، که اين ويژگي از قسمت customize quick access toolbar در قسمت add-ins فعال مي شود
    سپس براي هر يک از مقادر يک خانه متناظر در اکسل تعيين نماييد
    براي x هم يک خانه تخصيص دهيد و آن را خالي بگذاريد
    تمام فرمول را به يک طرف معادله بياوريد و نتيجه را برابر صفر قرار دهيد.
    حال هر قطعه از فرمول خودتان را در يک خانه اکسل فرمول نويسي کنيد.
    مثلا" يک سل اکسل برابر مي شود با x به اضافه c منهاي l تقسيم بر h منهاي l که همانطور که گفتم براي همه مقادير c و l و h و x يک مقدار متناظر در اکسل تخصيص داده ايد و فرمول را به آن خانه ها ارجاع دهيد
    سل بعدي برابر مي شود با x به اضافه c1 منهاي l1 تقسيم بر h1 منهاي l1 که باز هم براي همه مقادير c1 و l1 و h1 و x يک مقدار متناظر در اکسل تخصيص داده ايد
    به همين طريق تا آخر
    حال در يک سل فرمول نهايي را بنويسيد (توجه کنيد که تمام فرمول را به يک طرف معادله منتقل کرده ايد و همان يک طرف فرمول را در يک سل بايد بنويسيد) که دست آخر همين سل بايد برابر صفر گردد تا معادله صحيح باشد
    در خاتمه ابزار solver را از نوار بالاي اکسل و از قسمت data فعال نماييد.
    در پنجره باز شده بايد بگوييد که خانه متناظر با x را اکسل به گونه اي تغيير دهد که خانه اي که فرمول نهايي در آن نوشته شده برابر صفر گردد.
    مي دونم شايد يک کم گيج کننده شد، اگر راهنمايي بيشتر خواستيد بفرماييد تا اگر تونستم کمک کنم
    [SIGPIC][/SIGPIC]

کامنت

• javademadi
      • 2023/09/20
      • 2

ممنون از شما بابت پاسخ گوییتون
      سعی میکنم انجامش بدم اگه مشکلی بود مزاحم شما میشم باز .

کامنت

چند لحظه..