این تابع رو چطوری به اکسل بدم؟

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
حذف همه
new posts
  • nepe

• 2014/12/23
    • 5

این تابع رو چطوری به اکسل بدم؟

سلام دوستان
    بنده در مورد توابع و محاسبات پیشرفته ی اکسل هیچ اطلاعاتی ندارم و از این رو عذر بنده رو بپذیرید . چه میشود کرد یکی از بخش های مهم پروژه ی بنده تحلیل از طریق این نرم افزار هست .موضوع پروژه ی من یافتن شتابنگاشت پاسخ هستش. یعنی وقتی زلزله در مرکز زمین تولید میشه براش شتابهایی ثبت میشه .قراره اینو پیدا کنم که وقتی امواج به سطح زمین میرسن ، شتابنگاشت چه شتابی رو ثبت کرده
    برای اینکار مجبوم از روی شابنگاشت زیر زمین فوریه بگیرم و ببرم در حوزه ی فرکانش ازش تابع تبدیل بگیرم و از روی اون شتاب سطح زمین بدست میاد
    خب بگذریم
    من مقادیر فوریه رو در یک ستون اکسل قرار دادم . حالا باید کاری کنم که از این مقادیر تابع تبدیل رو بگیرم و در ستون مقابلش قرار بدم . فرمول تابع تبدیل به این صورت هستش :
    F(f)=1/|cos(2πfH/V) | مخرج قدر مطلق داره
    در فایل ضمیمه قرارش دادم
    حالا باید اینو به اکسل تعریف کنم تا مقادیر رو برام حساب کنه.H ارتفاع هستش که مقدار ثابتی هست مثلا 10 متر.Vهم سرعت موج برشیه که مقدارش برابر 1050 متر بر ثانیه هست
    پس در کل میمونه این بخش:
    (F(f)=1/|0.05983cos(f ) |
    ممنون میشم کمکم کنید
    فایل های پیوست شده
  • abootorab

• 2014/10/17
    • 351

نوشته اصلی توسط nepe
    سلام دوستان
    بنده در مورد توابع و محاسبات پیشرفته ی اکسل هیچ اطلاعاتی ندارم و از این رو عذر بنده رو بپذیرید . چه میشود کرد یکی از بخش های مهم پروژه ی بنده تحلیل از طریق این نرم افزار هست .موضوع پروژه ی من یافتن شتابنگاشت پاسخ هستش. یعنی وقتی زلزله در مرکز زمین تولید میشه براش شتابهایی ثبت میشه .قراره اینو پیدا کنم که وقتی امواج به سطح زمین میرسن ، شتابنگاشت چه شتابی رو ثبت کرده
    برای اینکار مجبوم از روی شابنگاشت زیر زمین فوریه بگیرم و ببرم در حوزه ی فرکانش ازش تابع تبدیل بگیرم و از روی اون شتاب سطح زمین بدست میاد
    خب بگذریم
    من مقادیر فوریه رو در یک ستون اکسل قرار دادم . حالا باید کاری کنم که از این مقادیر تابع تبدیل رو بگیرم و در ستون مقابلش قرار بدم . فرمول تابع تبدیل به این صورت هستش :
    F(f)=1/|cos(2πfH/V) | مخرج قدر مطلق داره
    در فایل ضمیمه قرارش دادم
    حالا باید اینو به اکسل تعریف کنم تا مقادیر رو برام حساب کنه.H ارتفاع هستش که مقدار ثابتی هست مثلا 10 متر.Vهم سرعت موج برشیه که مقدارش برابر 1050 متر بر ثانیه هست
    پس در کل میمونه این بخش:
    (F(f)=1/|0.05983cos(f ) |
    ممنون میشم کمکم کنید
    با درود
    دوست عزیز شما مطمئنین اون تابعی که در آخر ذکر کردین خلاصه تابع اصلیتون هست؟! آخه تو تابع اصلی cos از حاصل مقادیر یک کسر گرفته شده اما تو تابعی که خلاصه کردین فقط cos(f) گرفته میشه!
    البته شاید من درست متوجه نشدم

به هر حال اگر تابع خلاصه شما صحیح باشه و بخواین از طریق فرمول و بدون استفاده از کدنویسی در vb کارتون راه بیفته از این فرمول استفاده کنید:
    1/ABS(0.05983*COS(A1))=

فرض بر این گذاشتم که مقدار f رو در سلول A1 قرار داره و مثلا این فرمول رو در سلول A2 بنویسین که البته میتونین به سلول های دیگه هک بسط بدین

و اما اگه بخواین از کدنویسی کمک بگیرین و بصورت یک تابع در فایلتون (به توابع اکسل) اضافه بشه: (خودم این روش رو ترجیح میدم)
    کد PHP:
    Function Fev(f)

Fev Abs(0.05983 Cos(f))
    End Function 

کامنت

• nepe

• 2014/12/23
      • 5

خیلی متشکرم وای یادم رفت اون مقدار ضریب داخل پارانتز هست یعنی مقدار (F(f)=1/|cos(0.05983f ) |مهمترین مورد تبدیل فرمول های ریاضی به زبان کد هستخیلی ممنونم

حالا من مقادیر رو که بیش از 2040 تاست رو در ستون a قرار دادم.یعنی الان آخریش با نام A 2048 هستش
      حالا برای محاسبه با این فرمول این کار رو کردم:
      ابتدا از define ، اون کد رو که قرار دادید رو با نام h1 قرار دادم و سیو شد. بعد اومدم تو ستون B تو ردیف اول زدم
      کد:
      =h1(A:A:)
      که H1 رو آبی نشون داد و A:A: رو هم سبز اما بعده اینکه OK کردم نوشت #REF!
      در واقع باید چیکار میکردم؟
      ممنون
      Last edited by nepe; 2014/12/24, 09:06.

کامنت

• mokaram
        مدير تالار اکسل و بانک اطلاعاتی

• 2011/02/06
        • 1805
        • 74.00

امکان داره فایلتونا قرار بدید
        [CENTER][IMG]http://forum.exceliran.com/signaturepics/sigpic909_10.gif[/IMG]
        [/CENTER]

کامنت

• Ali Parsaei
          مدير تالارتوابع اکسل

• 2013/11/18
          • 1522
          • 71.67

سلام،
          البته براي بررسي دقيق احتياج به يک نمونه فايل داريم ولي من چند نکته را عرض کنم:
          اولا" تابع ()pi مقدار عدد پي را به شما مي دهد
          ثانيا" براي قدر مطلق از تابع abs مي توانيد استفاده کنيد
          ثالثا" توابع سينوس و کسينوس اکسل بر حسب راديان تنظيم شده (يعني فرض مي کند که داده هاي که به آن مي دهيد به راديان است)
          براي محاسبه بر حسب درجه بايد به يکي از صورتهاي زير عمل کنيد: (فرضا" داده ها در خانه a1 باشد):
          کد:
          =sin(a1*pi()/180)
          يا
          =sin(radians(a1))
          يک نکته ديگر هم هست و اون اينکه اکسل توانايي انجام محاسبه روي اعدادي که بيشتر از 15 رقم داشته باشند را ندارد و چون عدد پي خورده دارد در نتيجه مثلا" اگر کسينوس 90 درجه را با فرمولهاي فوق حساب کنيد جواب دقيق به شما نمي دهد و لذا بايد از تابع round در فرمول کمک بگيريد. به اين صورت:
          کد:
          =round(cos(90*pi()/180);0)
          خلاصه يک کم دقت کنيد و بعد از نوشتن فرمول ها يکي دو موردش را خودتان دستي هم حساب کنيد تا از درستي محاسبات مطمئن گرديد.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

کامنت

• nepe

• 2014/12/23
            • 5

خیلی خیلی متشکرم
            من فایل رو براتون آپلود کردم. برای نمونه سلول l2 دارای فرمول هست که با کمک استاد عزیزم abootorabکه در اینجا کمک کردن نوشتم و جوابم رو کامل گرفتم و واقعا تشکر میکنم از ایشون و نیز از جنابعالی (آقای پارسا)و استاد ارجمند (آقای M_R_M) که وقت گرانبهاتون رو اختصاص دادید و توضیح کاملی ارائه دادید.

الان کار مهم دیگه ای که باید انجام بدم اینه که از ستون Q که از ضرب دو ستون O و P بدست اومده ، معکوس فوریه روش انجام بدم. موردی هم که باید بفهمم نحوه ی تعریف این دستور چه بصورت ساده و یا چه بصورت پیشرفته برروی مقادیر این ستون هست.

معمولا این اعمال با نرم افزار Seismosignal انجام میشه که بنده در طی تفحصی که انجام دادم نتونستم این امکان رو پیدا کنم . و مجبورم یا از طریق اکسل و یا از طرق مختلف این تبدیل معکوس فوریه رو با کمک شما اساتید انجام بدم

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
            پی نوشت
            بهتره کل پروژه رو داخل پرانتز خدممتون عرض کنم تا صرفا جهت اطلاعی باشه
            هدف به این شرح بود: میخواهیم تاثیر شتاب تولید شده از کانون زلزله را بر سطح زمین بدست آوریم:

1.دریافت شتاب از ایستگاه لزره نگاری مربوط به یکی از زلزله ها
            2.بردن به فضای فرکانس از طریق تبدیل فوریه
            3.انجام تابع تبدیل برروی نتایج بدست امده
            4.ضرب موارد 2و3 برای بدست آوردن فوریه ی پاسخ
            5.انجام معکوس فوریه برای دستیابی به شتابی که در نقطه ی دیگر قرار است تولید شود (انجام نشده)
            فایل های پیوست شده

کامنت

• abootorab

• 2014/10/17
              • 351

نوشته اصلی توسط nepe
              خیلی خیلی متشکرم
              من فایل رو براتون آپلود کردم. برای نمونه سلول l2 دارای فرمول هست که با کمک استاد عزیزم abootorabکه در اینجا کمک کردن نوشتم و جوابم رو کامل گرفتم و واقعا تشکر میکنم از ایشون و نیز از جنابعالی (آقای پارسا)و استاد ارجمند (آقای m_r_m) که وقت گرانبهاتون رو اختصاص دادید و توضیح کاملی ارائه دادید.

الان کار مهم دیگه ای که باید انجام بدم اینه که از ستون q که از ضرب دو ستون o و p بدست اومده ، معکوس فوریه روش انجام بدم. موردی هم که باید بفهمم نحوه ی تعریف این دستور چه بصورت ساده و یا چه بصورت پیشرفته برروی مقادیر این ستون هست.

معمولا این اعمال با نرم افزار seismosignal انجام میشه که بنده در طی تفحصی که انجام دادم نتونستم این امکان رو پیدا کنم . و مجبورم یا از طریق اکسل و یا از طرق مختلف این تبدیل معکوس فوریه رو با کمک شما اساتید انجام بدم

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              پی نوشت
              بهتره کل پروژه رو داخل پرانتز خدممتون عرض کنم تا صرفا جهت اطلاعی باشه
              هدف به این شرح بود: میخواهیم تاثیر شتاب تولید شده از کانون زلزله را بر سطح زمین بدست آوریم:

1.دریافت شتاب از ایستگاه لزره نگاری مربوط به یکی از زلزله ها
              2.بردن به فضای فرکانس از طریق تبدیل فوریه
              3.انجام تابع تبدیل برروی نتایج بدست امده
              4.ضرب موارد 2و3 برای بدست آوردن فوریه ی پاسخ
              5.انجام معکوس فوریه برای دستیابی به شتابی که در نقطه ی دیگر قرار است تولید شود (انجام نشده)
              با درود
              خواهش میکنم دوست عزیز، بنده شاگرد همه بچه ها و اساتید زحمت کش سایت هستم. اگه در توانم و سوادم باشه خوشحال میشم کمکی کنم.
              درباره سوال آخرتون: بازم از هوش پایین بنده درست متوجه منظورتون نشدم، تو فایلی که هم گذاشتین ستونهای o و p و q خالی بودن. منظورتونو اگر بیشتر و با ذکر فرمول مربوطه بیان کنید بنده و یا سایر دوستان بهتر میتونن کمکتون کنند.

کامنت

• nepe

• 2014/12/23
                • 5

شما لطف دارید
                من عذر میخوام.اون فایل رو قبلا از اینکه سیو کنم براتون آپلود کردم
                فایل جدید رو الان آپلود کردم
                کلش اینه که باید از از ستون q فوریه ی معکوس گرفته بشه
                INVERSE FAST FOURIER TRANSFORM
                فایل های پیوست شده

کامنت

• abootorab

• 2014/10/17
                  • 351

درود
                  جناب nepe عزیز کاش در کنار نوشته هاتون یه مثال از فوریه معکوس میذاشتین.
                  اگه منظورتون این هست که از معکوس مقادیر درون ستون Q فوریه بگیرین با یه تغییر کوچک در همان فرمول اول میتونید به جواب برسین. که میشه این فرمول:
                  کد HTML:
                  =1/ABS(COS(2.1179*(1/Q2)))

اما اگر منظور شما فرمول دیگر یا یه چیز دیگه ای هست با یه مثال توضیح بدین تا بهتر بتونم کمکتون کنم.

کامنت

• nepe

• 2014/12/23
                    • 5

خیلی ممنونم از شما
                    گویا تبدیل فوریه کارش زیادی سخته و باید با نرم افزار متلب و اختصاصی صورت بگیره
                    پس تا راه حلی براش پیدا بشه باید مراحل بعدی رو طی کنیم

باید این فرمول رو به سلولی بدم .اما قبول نمیکنه:
                    کد:
                    1/sqrt((cos^2(2.1179*(F2)))+((0.01121)*((F2)^2)))
                    کد:
                    [COLOR=#C00000][FONT=Cambria Math][B]1/√(〖COS〗^2⁡〖([/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#C00000][FONT=Cambria Math]2.1179f)[/FONT][/COLOR][COLOR=#C00000][FONT=Cambria Math][B]+[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#C00000][FONT=Cambria Math][B](0.01121f^2)〗)[/B][/FONT][/COLOR]
                    Click image for larger version

Name:	Z.JPG
Views:	1
Size:	17.2 کیلو بایت
ID:	125208

به جای f سلول P2 قرار خواهد گرفت

و همچنین این رو لطف کنید :

Click image for larger version

Name:	aaaaaaaaaaaaa.JPG
Views:	1
Size:	19.2 کیلو بایت
ID:	125209
                    Last edited by nepe; 2015/01/03, 19:30.

کامنت

• abootorab

• 2014/10/17
                      • 351

نوشته اصلی توسط nepe
                      خیلی ممنونم از شما
                      گویا تبدیل فوریه کارش زیادی سخته و باید با نرم افزار متلب و اختصاصی صورت بگیره
                      پس تا راه حلی براش پیدا بشه باید مراحل بعدی رو طی کنیم

باید این فرمول رو به سلولی بدم .اما قبول نمیکنه:
                      کد:
                      1/sqrt((cos^2(2.1179*(f2)))+((0.01121)*((f2)^2)))
                      کد:
                      [color=#c00000][font=cambria math][b]1/√(〖cos〗^2⁡〖([/b][/font][/color][color=#c00000][font=cambria math]2.1179f)[/font][/color][color=#c00000][font=cambria math][b]+[/b][/font][/color][color=#c00000][font=cambria math][b](0.01121f^2)〗)[/b][/font][/color]
                      [ATTACH=CONFIG]5433[/ATTACH]

به جای f سلول p2 قرار خواهد گرفت

و همچنین این رو لطف کنید :

[ATTACH=CONFIG]5434[/ATTACH]
                      با درود مجدد
                      علامت توان رو باید بعد از cos بنویسید
                      این از فرمولهایی که می خواستین، خدمت شما:
                      کد PHP:
                      =1/sqrt(cos(2.1179*p2)^2+0.01121*p2^2
                      کد PHP:
                      =1/sqrt(cos(2.1179*p2)^2+0.077*sin(2.1179)^2

کامنت