گرفتن میانگین از چند عدد همراه با ضریب

Collapse
این تاپیک قفل است.
X
X

• زمان
  • نمایش
حذف همه
new posts
  • Behzad_ma8

• 2016/02/06
    • 9

[حل شده] گرفتن میانگین از چند عدد همراه با ضریب

با سلام خدمت همه دوستان
    می خواستم در صورت امکان منو راهنمایی کنید چون به اکسل تسلط ندارم.
    موضوع اینه
    تعدادی عدد دارم که باید در تعدادی ضریب ضرب بشن بعد در آخر میانگین گرفته بشه از این اعداد
    یه چیزی شبیه معدل گیری تو دبیرستان با این تفاوت که نمره هر درس دوتا ضریب داره
    یه فایل نمونه درست کردم و ضمیمه می کنم که داخلش کاملا مشخصه همه چی
    فقط نکته اینجاست که در این فایل نمونه که برای 6 عدد درست شده من 3 تا از اعداد رو جاشونو خالی گذاشتم ولی ضرایبشون موجوده. چون در مواردی بجای مثلا 6 عدد من 3 عدد دارم پس موقع میانگین گرفتن باید اکسل بتونه فقط میانگین سه عدد مورد نظر همراه با ضرایب مربوط به اونارو بگیره و با بقیه ضرایب که امتیاز ندارن کاری نداشته باشه.
    توی این فایل نمونه مثلا میانگین 3 عدد با احتساب ضرایبشون می شه 74 ولی چون در جدول جای 6 عدد هست نمی دونم چی کار کنم که فقط میانگین اون 3 عدد و ضرایبشونو بگیره و با 3 تا ضرایب دیگه که عدد ندارن کاری نداشته باشه.
    ممنون از زحمات عزیزان
    فایل های پیوست شده
  • majid_mx4

• 2012/06/25
    • 699

با سلام

لطفا فرمول زیر را چک کنید امیدوام درست باشد .
    کد:
    =sum(b2:b7)/(sumif(b2:b7,">0",c2:c7)+sumif(b2:b7,">0",d2:d7))
    با تشکر میر

کامنت

• Behzad_ma8

• 2016/02/06
      • 9

با سلام
      با تشکر فراوان از توجه و کمک شما
      بله درست شد و به جواب صحیح رسیدم
      خیلی لطف کردین

کامنت

• Behzad_ma8

• 2016/02/06
        • 9

با سلام مجدد
        فقط یه مطل رو فراموش کردم عنوان کنم
        و اون اینه که در این جدول امتیازها ممکن است بعضی از امتیازها منفی باشه عددشون
        ممنون می شم در این حالت هم راهنمایی بفرمایید
        نوشته اصلی توسط Behzad_ma8
        با سلام خدمت همه دوستان
        می خواستم در صورت امکان منو راهنمایی کنید چون به اکسل تسلط ندارم.
        موضوع اینه
        تعدادی عدد دارم که باید در تعدادی ضریب ضرب بشن بعد در آخر میانگین گرفته بشه از این اعداد
        یه چیزی شبیه معدل گیری تو دبیرستان با این تفاوت که نمره هر درس دوتا ضریب داره
        یه فایل نمونه درست کردم و ضمیمه می کنم که داخلش کاملا مشخصه همه چی
        فقط نکته اینجاست که در این فایل نمونه که برای 6 عدد درست شده من 3 تا از اعداد رو جاشونو خالی گذاشتم ولی ضرایبشون موجوده. چون در مواردی بجای مثلا 6 عدد من 3 عدد دارم پس موقع میانگین گرفتن باید اکسل بتونه فقط میانگین سه عدد مورد نظر همراه با ضرایب مربوط به اونارو بگیره و با بقیه ضرایب که امتیاز ندارن کاری نداشته باشه.
        توی این فایل نمونه مثلا میانگین 3 عدد با احتساب ضرایبشون می شه 74 ولی چون در جدول جای 6 عدد هست نمی دونم چی کار کنم که فقط میانگین اون 3 عدد و ضرایبشونو بگیره و با 3 تا ضرایب دیگه که عدد ندارن کاری نداشته باشه.
        ممنون از زحمات عزیزان
        فایل های پیوست شده

کامنت

• majid_mx4

• 2012/06/25
          • 699

با سلام

دوست عزیز میتوانید از فرمول زیر استفاده نمایید.در این فرمول برا ی محاسبات ، مثبت با منفی بودن فرقی ندارد و صفرها محاسبه نمی شوند

کد:
          =sum(b2:b7)/(sumif(b2:b7,"<>0",c2:c7)+sumif(b2:b7,"<>0",d2:d7))
          پایدار باشید میر
          Last edited by majid_mx4; 2016/02/07, 00:14.

کامنت

• Behzad_ma8

• 2016/02/06
            • 9

با سلام مجدد
            خيلي ممنون از راهنمايي شما
            اي كاش مجالي بود براي جبران گوشه اي از لطف شما
            محاسبات درست انجام مي شه
            فقط يه سوال ديگه داشتم
            ببخشيد كه مرحله به مرحله مي پرسم چون تازه در حال تكميل نظريه خودم هستم بنابراين كمي تغيير در اون ايجاد مي شه
            اميدوارم اذيت نشيد
            آيا اين امكان وجود داره كه ستون هاي مربوط به ضرايب (يعني ستون هاي C و D) در قسمته دیگه ای از اکسل باشن که هم ردیف با ستون امتیاز نیست ؟
            ینی مثلا ستون ضریب اول که از c2 تا c7 هست آدرسش بشه مثلا bb24 تا bb29 و همینوطر برای ستون ضریب دوم و ......
            با تشکر فروان

کامنت

• majid_mx4

• 2012/06/25
              • 699

با سلام

از آنجایی که فرمولهایی که نوشته شده مرتبط به ردیف خودمی باشد. لذا با ترفند میشود اینکار را انجام داد.

برای اینکار ابتدا محدوده A1: b7 را انتخاب کرده و سپس آن را کپی و در محل مورد نظر خود رایت کلیک کرده و گزینه Paste Special انتخاب و دکمه Paste Link را فشار دهید .
              حال محدوده C1 :D7 را انتخاب و رایت کلیک و .... و گزینه Value را انتخاب و ok را فشار دهید .
              اکنون میتوانید فرمول های خود را متناسب با محل جدید تغییر دهید .

فایل ضمیمه را بررسی نمایید.

موفق باشید میر
              فایل های پیوست شده

کامنت

• Behzad_ma8

• 2016/02/06
                • 9

با تشکر از لطف شما
                بله نکته جالی رو مطرح کردید و مشکل برطرف شد
                خیلی ممنون
                حالا برای اینکه بیشتر اذیت نکنم شما و دوستان رو یک نمونه از اکسل نهایی خودم رو اینجا قرار می دم تا در صورت امکان راهنمایی بفرمایید بنده رو.
                تنها فرق این اکسل جدید با قبلی در این هست که تعداد ضرایب در ستون ضرایب بیشتر از تعداد امتیازهاست. به این دلیل که اکسل شامل خیلی موارد دیگر برای امتیازدهی می باشد و برای راحتی کار تصمیم گرفتم که همه ضرایب در یک جا نوشته شوند. در این اکسل کلا سه ستون برای ضرایب موجود هست.
                در این اکسل نیاز هست که هر سلول امتیاز بتواند از هر یک از سه ستون ضرایب یک ضریب را بردارد برای محاسبه وزن خودش و در نهایت میانگین این امتیاز ها حساب شود.
                البته دو تبصره هم هست. اولی اینکه در ستون امتیازها ممکن است برخی مواقع یک یا چند سلول امتیاز خالی باشند و مثلا از 10 تا مورد در این اکسل فقط 7 مورد امتیاز دارند. دومی اینکه برخی از ضرایب ممکن است توسط دو یا چند سلول امتیاز مورد استفاده قرار بگیرند.
                برای درک راحت تر به عنوان نمونه رنگ سه تا سلول اول مربوط به امتیازها رو با رنگ سلول های ضرایبشون در ستون های ضرایب یکی کردم.
                البته امتیازها بین 100 تا -100 هستن ولی چون مجموع ضرایب بیشتر از 100 هستن در برخی مواقع امتیاز نهایی و در نتیجه میانگین کل ممکن است خارج از محدوده 100 و -100 شوند که در این مورد هم اگر راهی به ذهنتون برسه خیلی کمک می شه.
                در این اکسل برای مثال 10 سلول برای امتیازها در نظر گرفته شده برای راحتی کار ولی در اکسل اصلی تعداد سلول های امتیازها بیشتر می باشند.
                با سپاس فراوان
                فایل های پیوست شده
                Last edited by Behzad_ma8; 2016/02/07, 13:20.

کامنت

چند لحظه..