مسئله این است if

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
حذف همه
new posts
  • امین نیما

• 2015/05/24
    • 110

مسئله این است if

با سلام صبح جمعه دوستان خوش

2 تا سوال دارم در فایل پیوست که دوستان زحمت بکشن جواب بدن ممنون میشم

خدا نگهدار
    فایل های پیوست شده
  • generalsamad
    مدير تالار توابع

• 2014/06/22
    • 1496

با سلام
    این فرمول رو برای شیفت شب قرار بدید که حداقل 1 F وجود داشته باشه
    کد PHP:
    =IF(COUNTIF(D2:D13;"F")>0;"ok";"not ok"
    این فرمول فقط برای 1 F هست

کد PHP:
    =IF(COUNTIF(D2:D13;"F")=1;"ok";"not ok"
    برای سوال دومتون هم باید از IF تو در تو استفاده کنید
    ساختار IF تودرتو بطور مثال به این صورت است.
    کد PHP:
    =if(D2="F";1;IF(D2="D";2;3)) 
    هر جا سوال داشتید بفرمائید
    Last edited by generalsamad; 2015/06/12, 13:48.
    [CENTER]
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    [/CENTER]

کامنت

• امین نیما

• 2015/05/24
      • 110

نوشته اصلی توسط generalsamad
      با سلام
      این فرمول رو برای شیفت شب قرار بدید که حداقل 1 F وجود داشته باشه
      کد PHP:
      =IF(COUNTIF(D2:D13;"F")>0;"ok";"not ok"
      این فرمول فقط برای 1 F هست

کد PHP:
      برای سوال دومتون هم باید از IF تو در تو استفاده کنید
      ساختار IF تودرتو بطور مثال به این صورت است.
      کد PHP:
      =if(D2="F";1;IF(D2="D";2;3)) 
      هر جا سوال داشتید بفرمائید
      ممنون که وقت میزاری
      من موفق نشدم با فرمول شما به جواب برسم شما با همین فرمول به جواب رسیدین؟
      با تشکر

کامنت

• iranweld

• 2015/03/29
        • 3341

با سلام
        در شرطی که شما برای شیفت شب قید گردید اگر در سطر همردیف D و C کلمه خدمات و f وجود داشته باشد به شما TRUE یا یک بده
        کد PHP:
        =IF(COUNTIFS(C2:C13,"خدمات",D2:D13,"F")=1,"OK","NOT OK"
        اگر فقط و فقط قرار است یک F وجود داشته باشد از فرمول جنرال صمد استفاده کنید
        کد PHP:

کامنت

• امین نیما

• 2015/05/24
          • 110

نوشته اصلی توسط iranweld
          با سلام
          در شرطی که شما برای شیفت شب قید گردید اگر در سطر همردیف D و C کلمه خدمات و f وجود داشته باشد به شما TRUE یا یک بده
          کد PHP:
          =IF(COUNTIFS(C2:C13,"خدمات",D2:D13,"F")=1,"OK","NOT OK"
          اگر فقط و فقط قرار است یک F وجود داشته باشد از فرمول جنرال صمد استفاده کنید
          کد PHP:
          دوستان عزیز و گل من یک خورده دقت بفرمایید این فرمولی که پیشنهاد دادین همین فرمول من در فایل پیوسته است ملاحظه بفرمایید

هدف من اینه که فرمول طوری اصلاح بشه که هم شیفت صبح درست عمل کنه با توجه به شروطی که داره هم اینکه برای شیفت شب جواب بده هم زمان با این فرمولی که برای شیفت شب نوشتین یا جواب منفی میده یا اینکه فرمول شیفت صبح جواب منفی میشه

هم شیفت صبح با توجه به شوط که خواستم در صورت درست عمل کردن جواب اوکی بده
          هم شیفت شب اگه f=1 بود بدون در نظر گرفتن شیفت صبح جواب اوکی بده

با تشکر (ممکنه اصلا امکان پذیر نباشه این خواسته من اساتید راهنمایی بفرمایید)

کامنت

• Ali Parsaei
            مدير تالارتوابع اکسل

• 2013/11/18
            • 1522
            • 71.67

اشکال کار اين است که سوال را درست مطرح نکرده ايد!
            ما اصلا" نمي دانيم شيفت صبح يعني چي! شيفت شب يعني چي!
            جلوي هر کدام از خانه هايي که نوشته شده: خدمات و نگهبان و مراقب دو تا خانه در ستون d هست، آيا خانه بالايي يعني شيفت صبح و خانه پاييني يعني شيفت شب؟
            اگر اينطور نيست يک کم توضيح دهيد که اصلا" شيفت صبح و شب کجاست! و چگونه مي شود آنها را از هم تفکيک کرد تا بتوان فرمول برايشان نوشت.
            شايد هم بهتر باشد که کل ماجرا را بدون در نظر گرفتن اکسل و فايل پيوست و ... توضيح دهيد که اصلا" ماجرا از چه قرار است و کليت چيزي که شما لازم داريد چيست،
            مثلا" اينکه سه نوع کار وجود دارد: نگهبان و مراقب و خدمات
            در شيف صبح مي خواهيم که فلان شرط و فلان شرط و ...... باشد
            در شيفت شب مي خواهيم که فلان
            شرط و فلان شرط و ...... باشد
            شايد اينطوري بهتر بتوانيم کمکتان کنيم.
            Last edited by Ali Parsaei; 2015/06/12, 20:05.
            [SIGPIC][/SIGPIC]

کامنت

• iranweld

• 2015/03/29
              • 3341

نوشته اصلی توسط امین نیما
              دوستان عزیز و گل من یک خورده دقت بفرمایید این فرمولی که پیشنهاد دادین همین فرمول من در فایل پیوسته است ملاحظه بفرمایید

هدف من اینه که فرمول طوری اصلاح بشه که هم شیفت صبح درست عمل کنه با توجه به شروطی که داره هم اینکه برای شیفت شب جواب بده هم زمان با این فرمولی که برای شیفت شب نوشتین یا جواب منفی میده یا اینکه فرمول شیفت صبح جواب منفی میشه

هم شیفت صبح با توجه به شوط که خواستم در صورت درست عمل کردن جواب اوکی بده
              هم شیفت شب اگه f=1 بود بدون در نظر گرفتن شیفت صبح جواب اوکی بده

با تشکر (ممکنه اصلا امکان پذیر نباشه این خواسته من اساتید راهنمایی بفرمایید)
              با سلام مجدد
              در فایل ارسالی شما در سوال یک مگر خواسته شما نبود ؟(دنبال تابعی هستم که دستور بده اگه فقط 1 اف در سلول بود بدون در نظر گرفتن سایر متغیر ها جواب درست بده
              f=1 منظور اینه که برای شیفت شب فقط یک نیروی f لازم است )
              Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	1
Size:	206.2 کیلو بایت
ID:	126423

کامنت

• امین نیما

• 2015/05/24
                • 110

نوشته اصلی توسط علي پارسا
                اشکال کار اين است که سوال را درست مطرح نکرده ايد!
                ما اصلا" نمي دانيم شيفت صبح يعني چي! شيفت شب يعني چي!
                جلوي هر کدام از خانه هايي که نوشته شده: خدمات و نگهبان و مراقب دو تا خانه در ستون d هست، آيا خانه بالايي يعني شيفت صبح و خانه پاييني يعني شيفت شب؟
                اگر اينطور نيست يک کم توضيح دهيد که اصلا" شيفت صبح و شب کجاست! و چگونه مي شود آنها را از هم تفکيک کرد تا بتوان فرمول برايشان نوشت.
                شايد هم بهتر باشد که کل ماجرا را بدون در نظر گرفتن اکسل و فايل پيوست و ... توضيح دهيد که اصلا" ماجرا از چه قرار است و کليت چيزي که شما لازم داريد چيست،
                مثلا" اينکه سه نوع کار وجود دارد: نگهبان و مراقب و خدمات
                در شيف صبح مي خواهيم که فلان شرط و فلان شرط و ...... باشد
                در شيفت شب مي خواهيم که فلان
                شرط و فلان شرط و ...... باشد
                شايد اينطوري بهتر بتوانيم کمکتان کنيم.
                با سلام
                خیلی مخلصیم جناب پارسا
                قصد جسارت نداشتم خیلی دوستان گفتم دقت بفرمایید
                اما اگه دوستان از من رنجیدن خیلی خیلی عذرخواهی میکنم
                عرض کنم خدمت همه دوستان و اساتید که کلا اون چیزی که من میخاستم خیلی وقت گیر هست برای دوستان چون نمیخواستم وقت دوستان رو بگیرم و از طرفی خودم هم تلاش کنم در یاد گیری اکسل خواستم مشکلاتی که پیش میاد رو در طی طراحی جدول مطرح کنم که هر بار که یک قسمت حل میشه قسمت بعدی قسمت قبلی رو هم تحت تاثیر قرار میده
                یک توضیح کلی به دوستان بدم برای روشن شدن موضوع قضیه از این قراره که ببینید 3 نوع نیرو وجود داره
                1-خدماتی
                2-مراقب
                3-نگهبان
                سه نوع شیفت کاری داریم
                f = فول تایم
                d= شیفت صبح
                e=شیفت عصر
                n=شیفت شب
                2تا شیفت کاری وجود داره صبح و شب
                طبق قانون: برای شیفت صبح نیروی خدماتی که لازم است 2نفر فول تایم و 1 نفر برای شیفت صبح که با فرمولی که جناب پارسا نوشتن جواب ok میده
                برای شیفت شب احتیاج به دو نفر نیروی فول داریم خوب وقتی ما در فرمول صبح برای 2 نفر پست فول زدیم قاعدتا 2 نفر شیفت شب را هم پوشش میدن(به دلیل وجود 1 نفر در صبح فرمول جواب not ok میدهد)
                اما اشکال اینجاست که فرمولی که من برای شیفت شب نوشتم اشتباهه چون not ok میزنه در حالی که وقتی 2نفر نیروی فول داریم برای شیفت شب هم باید ok بزنه میخوام فرمولی برای شیفت شب باشه که با شرایطی که گفتم درست عمل کنه

یک سوال دیگه هم دارم که اگه دوستان اجازه دادن بعدا مطرح میکنم

مجددا پوزش می طلبم اشکال از من بود بد سوال رو مطرح کردم

دوستان حلال بفرمایند

فایل پیوست زمیمه شد
                فایل های پیوست شده

کامنت

• امین نیما

• 2015/05/24
                  • 110

جناب پارسا به این دلیل جلوی هر کدام از خانه ها خدمات و نگهبان و مراقب
                  وجود داره به این دلیله که مثلا آقای احمدی یا فول تایمه که از 2 تا ستون 1 ستون پر میشه یکی خالی میمونه یا شیفت صبح و عصر کار میکنه که 2 تا ستون پر میشه یکی d یکی e یا اینکه صبح و عصر و شب که میشه همون فول یا f خودمون پس در هر حالت به 2 ستون بیشتر احتیاج نیست میشه همون که شما فرمودین یکی صبح یکی شب
                  ببخشید طولانی شد
                  خواستم اشتباه قبلی خود را تکرار نکنم

کامنت

• امین نیما

• 2015/05/24
                    • 110

جناب پارسا به این دلیل جلوی هر کدام از خانه ها خدمات و نگهبان و مراقب
                    وجود داره به این دلیله که مثلا آقای احمدی یا فول تایمه که از 2 تا ستون 1 ستون پر میشه یکی خالی میمونه یا شیفت صبح و عصر کار میکنه که 2 تا ستون پر میشه یکی d یکی e یا اینکه صبح و عصر و شب که میشه همون فول یا f خودمون پس در هر حالت به 2 ستون بیشتر احتیاج نیست میشه همون که شما فرمودین یکی صبح یکی شب
                    ببخشید طولانی شد
                    خواستم اشتباه قبلی خود را تکرار نکنم
                    اصلاحیه 2 تا ستون یکی شیفت صبح یکی شیفت عصر چون طبق قانون باید شیفت ها پشت سر هم باشه نمیشه یک نفر یک بار شیفت صبح باشه بعدش شیفت شب

تشکر مجدد

کامنت

• امین نیما

• 2015/05/24
                      • 110

با سلام
                      دوستان زحمت بکشن فایل پیوست را مشاهده بفرمایند من یه فرمول نوشتم که یک قسمتی از مشکل من رو حل کرد ولی نه کاملا
                      اساتید نظر بدن امکان اصلاح داره یا نه
                      تو فایل پیوست کاملا توضیح دادم اگه باز هم سوالی بود بفرمایید
                      فایل های پیوست شده

کامنت

• mohammad_ashooryan

• 2014/08/13
                        • 480
                        • 80.00

سلام
                        ساختار فرمولتون كه درسته.
                        ولي فقط بايد قسمت True فرمول IF ها متفاوت باشه. شما براي هر دو تا IF عبارت "OK" رو قرار داديد!

کامنت

• Ali Parsaei
                          مدير تالارتوابع اکسل

• 2013/11/18
                          • 1522
                          • 71.67

با سلام
                          خیلی مخلصیم جناب پارسا
                          قصد جسارت نداشتم خیلی دوستان گفتم دقت بفرمایید
                          اما اگه دوستان از من رنجیدن خیلی خیلی عذرخواهی میکنم
                          عرض کنم خدمت همه دوستان و اساتید که کلا اون چیزی که من میخاستم خیلی وقت گیر هست برای دوستان چون نمیخواستم وقت دوستان رو بگیرم و از طرفی خودم هم تلاش کنم در یاد گیری اکسل خواستم مشکلاتی که پیش میاد رو در طی طراحی جدول مطرح کنم که هر بار که یک قسمت حل میشه قسمت بعدی قسمت قبلی رو هم تحت تاثیر قرار میده
                          آقا من کوچيکتم، من که چيزي نگفتم! فقط گفتم خوب سوال را مطرح نکرديد، جمله ام کاملا" استفهامي بوده، ولي شما احتمالا" آن را به صورت اعتراضي خوانديد! اشکال از من نبوده!
                          جناب امين، ما هم طرف خودمان را مي شناسيم و کاملا" مشخص است که شما خودتان هم داريد کوشش مي کنيد تا بيشتر با سعي و تلاش خودتان به نتيجه برسيد و فقط اشکالات را مي پرسيد. با اين اوصاف ما هم بيشتر رغبت مي کنيم که کمک کنيم، ابدا" کسي قصد جسارت نداشته است.
                          بگذريم،
                          با توضيحاتي که داديد من يک نگاه سطحي که کردم ديدم در فايل ضميمه پست هشتم براي شيفت شب تعداد F را در فرمول يک زده ايد (خانه L4 و D18 رو مي گم)!! ولي در همان پست هشت گفته ايد که بايد 2 تا F داشته باشيم! پس فرمول را بايد اينطور درست کنيد و OK هم مي دهد:
                          کد PHP:
                          =IF(COUNTIFS(C2:C13;"خدمات";D2:D13;"F")=2;"OK";"NOT OK"
                          فکر کنم چون يک کم فرمولها بزرگ مي شود تمرکز خود را ممکن است از دست بدهيد، ببينيد شما براي حالت هاي مختلف فرمولهاي مختلف بايد بنويسيد نمي شود يک فرمول ثابت را در دو خانه متفاوت بنويسيد و در يکي از خانه ها درستي مسئله 1 را بررسي کند و در خانه ديگر درستي مسئله 2 را و دو جواب متفاوت در دو خانه متفاوت بدهد! مگر اينکه فرمول به نحوي نوشته شود که دو مسئله را با هم بررسي کرده و اگر هر دو صحيح بود OK و اگر يکي از آنها هم غلط بود NOT OK بدهد.
                          البته يک استثنا دارد و آن اينکه اگر مسئله دوم زير مجموعه مسئله اول باشد چنين چيزي امکان پذير است.
                          مثلا" در همين مورد شما: شرط مسئله اول (شيفت صبح) اين است که دو تا F و يک D داشته باشيم،
                          وقتي مسئله اول OK باشد يعني حتما" دو تا F داريم.
                          پس شرط مسئله دوم (شيفت شب) هم وقتي شيفت صبح OK باشد حتما" برقرار است چون گفته ايد براي شيفت شب هم دو تا F مي خواهيد و ديگر احتياجي به بررسي ندارد!
                          نمي دانم شايد هم من باز درست کل ماجرا را متوجه نشده باشم، ولي به هر حال مسئله بغرنجي نيست، يک کم دقت روي توابع AND و OR بنماييد مسئله حل مي شود.
                          در فايل آخري که ضميمه کرده ايد اولا" که فرمول خانه L4 آخرش را غلط نوشته ايد و ثانيا" اينکه اين شيوه اي که به کار برده ايد غلط است، فرمول شرطي را خيلي خوب متوجه شده ايد و توضيحاتتان درست است، ولي نحوه اجرا غلط است.
                          اشکال کار اينجا است:
                          همان طور که اشاره کرده ام شما يک فرمول را مي خواهيد در دو خانه براي دو چيز متفاوت به کار ببريد و دو جواب بگيريد و اين اشتباه است.
                          يا بايد دو تا فرمول شرطي مجزا يکي براي شيفت صبح و يکي براي شب به کار ببريد.
                          يا اينکه اگر يک فرمول بخواهيد به اين صورت مي شود:
                          بايد همه شروط شيفت صبح و شيفت شب و .... را پشت سر هم در يک تابع AND داخل تابع IF به کار ببريد (يعني آن IF دوم داخل تابع IF اول بايد حذف شود) در آن صورت کل فرمول يک جواب خواهد داشت و آن جواب نشان دهنده اين است که کل کل شروط بر قرار است يا خير.
                          اگر جواب فرمول OK بود يعني هم شيفت صبح و هم شب و ... درست نوشته شده ولي اگر جواب NOT OK بود يعني حداقل يکي از شيفتها اشتباه است ولي ديگر معلوم نمي شود که آيا همه شيفتها غلط است يا يکي از آنها و اگر يکي از شيفتها غلط است آن کدام شيفت است!
                          ببخشيد سرتان را درد آوردم، اميدوارم خيلي گنگ توضيح نداده باشم!

Last edited by Ali Parsaei; 2015/06/13, 22:53.
                          [SIGPIC][/SIGPIC]

کامنت

• امین نیما

• 2015/05/24
                            • 110

آقا من کوچيکتم، من که چيزي نگفتم! فقط گفتم خوب سوال را مطرح نکرديد، جمله ام کاملا" استفهامي بوده، ولي شما احتمالا" آن را به صورت اعتراضي خوانديد! اشکال از من نبوده!
                            جناب امين، ما هم طرف خودمان را مي شناسيم و کاملا" مشخص است که شما خودتان هم داريد کوشش مي کنيد تا بيشتر با سعي و تلاش خودتان به نتيجه برسيد و فقط اشکالات را مي پرسيد. با اين اوصاف ما هم بيشتر رغبت مي کنيم که کمک کنيم، ابدا" کسي قصد جسارت نداشته است.
                            بگذريم،

عارضم خدمت تمام اساتید و دوستان که من و تمام کسانی که میان تو این تالار حتما و باید بدونن وقتی کسانی بدون در یافت هیچ چیزی و فقط با علاقه وقت میزارن و به سوالات جواب میدن خیلی قابل احترام هستن
                            همون جور که شما فرمودن خودم احساس کردم به دوستان بی احترامی شده و وظیفه داشتم ...
                            اجازه بدین جناب پارسا من نکاتی که شما فرمودین رو نگاه کنم (اشکالات فرمول) در پست بعدی سوالات جدید را بپرسم

کامنت

• امین نیما

• 2015/05/24
                              • 110

با سلام صبح یکشنبه دوستان بخیر
                              اگه فایل پیوست را مشاهده بفرمایید
                              بفرمایید این مسئله قابل حل هست یا نیست
                              اگه هست بفرمایید من رو از جهالت بیرون بیارین
                              اگه نیست روز از نو روزی از نو
                              با تشکر سوالی بود در خدمتم
                              فایل های پیوست شده

کامنت