دسته بندی اعداد در اکسل

Collapse
این تاپیک قفل است.
X
X

• زمان
  • نمایش
حذف همه
new posts
  • dr.willy
    • 2016/08/14
    • 4

[حل شده] دسته بندی اعداد در اکسل

سلام
    با تشکر از دوستان و مدیران گرامی

یک سوال داشتم از خدمتتون
    من میخوام ردیف ها را در اکسل دسته بندی کنم به این صورت که در ستون اول روزها وجود دارند (مثلا 90 روز مختلف) در ستون دوم ساعت متناظر با روز وجود دارد. (مثلا روز اول ساعت 1:00 و روز اول ساعت 2:00 و ...) و در نهایت در ستون سوم مقدار مصرف وجود دارد.

حالا من میخوام این اعداد رو برام دسته بندی کنه تا بتونم نمودار هر روز رو در یک نمودار واحد بکشم.

اکسل رو ضمیمه کردم. در شیت اول کلیه اطلاعات وجود داره. در شیت دوم هم اون دسته بندی که دلخواه من هست.

حالا اگر دوستان چیزی به ذهنشون میرسه لطفا منو راهنمایی کنند
    فایل های پیوست شده
  • amir_ts

• 2015/03/17
    • 1247

با سلام
    شما ابتدا باید تاریخ ها رو در یک لیست واحد قرار بدید که بر مبنای اونها جداسازی انجام بشه.فایل نمونه رو ملاحظه کنید.
    فرمول ها آرایه ای میباشد.
    فایل های پیوست شده
    [SIZE=7][B][COLOR=navy][FONT=IranNastaliq]ای برادر تو همه اندیشه ای[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE]

کامنت

• dr.willy
      • 2016/08/14
      • 4

با تشکر

میشه بیشتر توضیح بدید؟
      اون شیتی که شما تغییر دادید نتیجه دلخواه است. یعنی اونی هست که من میخوام بشه
      شیت اول خام اطلاعات هست که میخوام روش پردازش انجام بشه

کامنت

• iranweld

• 2015/03/29
        • 3341

با پیوت تیبل هم میتوانید براحتی گزارشگیری نموده و نمودار هر روز را رسم نمایید
        فایل های پیوست شده

کامنت

• amir_ts

• 2015/03/17
          • 1247

با سلام
          توضیح فرمول ساده است و چگونگی کارکرد اونها بستگی به اطلاعات شما از توابع مورد استفاده داره .
          همان طور که اشاره شد شما یک لیست واحد از تاریخ ها رو که میخواهید لیست کنید درست میکنید (با توابع یا دستی بستگی به تعداد اونها داره)بعد با استفاده از از این فرمول آرایه ای به نتیجه میرسید.
          در اصل تمام موارد مشابه شما پشت سر هم لیست میشه.
          توضیح فرمول آرایه ای نیاز به آشنایی با چند تابع ساده اکسل از جمله row-small-index-iferror داره اگر میخواهید خودتون فرمول رو متناسب با نیازتون تغییر بدید پیشنهاد میکنم با عملکرد توابع مذکور آشنا بشید بعد در مورد قرار گیری اونها در کنار هم و استفاده به صورت آرایه ای رو توضیح بدم.
          در فرمول های آرایه ای بعد از نوشتن فرمول به جای Enter از ترکیب کلید های ctrl+shift+enter به صورت همزمان استفاده میشه.

کد PHP:
          =IFERROR(INDEX(Table1[#All];SMALL(IF($T$1=Table1[[#All];[روز]];ROW(Table1[[#All];[روز]]));ROW(A1));1);"") 
          [SIZE=7][B][COLOR=navy][FONT=IranNastaliq]ای برادر تو همه اندیشه ای[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE]

کامنت

• dr.willy
            • 2016/08/14
            • 4

نوشته اصلی توسط amir_ts
            با سلام
            توضیح فرمول ساده است و چگونگی کارکرد اونها بستگی به اطلاعات شما از توابع مورد استفاده داره .
            همان طور که اشاره شد شما یک لیست واحد از تاریخ ها رو که میخواهید لیست کنید درست میکنید (با توابع یا دستی بستگی به تعداد اونها داره)بعد با استفاده از از این فرمول آرایه ای به نتیجه میرسید.
            در اصل تمام موارد مشابه شما پشت سر هم لیست میشه.
            توضیح فرمول آرایه ای نیاز به آشنایی با چند تابع ساده اکسل از جمله row-small-index-iferror داره اگر میخواهید خودتون فرمول رو متناسب با نیازتون تغییر بدید پیشنهاد میکنم با عملکرد توابع مذکور آشنا بشید بعد در مورد قرار گیری اونها در کنار هم و استفاده به صورت آرایه ای رو توضیح بدم.
            در فرمول های آرایه ای بعد از نوشتن فرمول به جای Enter از ترکیب کلید های ctrl+shift+enter به صورت همزمان استفاده میشه.

کد PHP:
            =IFERROR(INDEX(Table1[#All];SMALL(IF($T$1=Table1[[#All];[روز]];ROW(Table1[[#All];[روز]]));ROW(A1));1);"") 

ممنون از پاسختون
            من مطالعه کردم و تونستم تا حدودی از فرمول شما سر دربیارم

فقط دو مورد رو نمیدونم. اول اینکه Table1 کدوم جدول هست؟ (آخه اصلا جدولی نیست)
            دوم اینکه فرمول آرایه ای چیه؟

ببخشید از سوالات من

کامنت

• amir_ts

• 2015/03/17
              • 1247

فقط دو مورد رو نمیدونم. اول اینکه Table1 کدوم جدول هست؟ (آخه اصلا جدولی نیست)
              شیت اطلاعات شما به صورت table (آبی رنگ) تعریف شده و با نام table1 قابل ارجاع میباشد.
              فرمول های آرایه ای یکی از مباحث اکسل هست که با استفاده از اونها ما میتونیم فرمول ها رو به صورت کلی بنویسیم و روی چندین سلول اعمال کنیم.یک مثال ساده به اینصورت هست که شما میخواهید سلول های a1 تا a10 رو در سلول های b1 تا b10 ضرب کنید و حاصل رو با هم جمع .خوب به جای ضرب تک تک اونها میتونیم از فرمول آرایه ای استفاده کنیم به این صورت :
              کد PHP:
              =SUM(A1:A10)*(B1:B10
              دقیقا مانند تابع SUMPRODUCT عملیات ضرب و جمع بر روی محدوده اعداد اعمال میشه.

کامنت

• dr.willy
                • 2016/08/14
                • 4

نوشته اصلی توسط amir_ts
                شیت اطلاعات شما به صورت table (آبی رنگ) تعریف شده و با نام table1 قابل ارجاع میباشد.
                فرمول های آرایه ای یکی از مباحث اکسل هست که با استفاده از اونها ما میتونیم فرمول ها رو به صورت کلی بنویسیم و روی چندین سلول اعمال کنیم.یک مثال ساده به اینصورت هست که شما میخواهید سلول های a1 تا a10 رو در سلول های b1 تا b10 ضرب کنید و حاصل رو با هم جمع .خوب به جای ضرب تک تک اونها میتونیم از فرمول آرایه ای استفاده کنیم به این صورت :
                کد PHP:
                =SUM(A1:A10)*(B1:B10
                دقیقا مانند تابع SUMPRODUCT عملیات ضرب و جمع بر روی محدوده اعداد اعمال میشه.

بسیار عالی
                واقعا این کدی که نوشتید کار منو در خیلی از کارها راه انداخت. دستتون درد نکنه
                فقط من باید بیشتر در خصوص این کدها مطالعه کنم

من در انجمن موبایل اول (ir-tci.org) البته اگر تبلیغ نباشه، هستم. اگر کمکی از دستم بربیاد خوشحال میشم کمکی کنم.

کامنت

• amir_ts

• 2015/03/17
                  • 1247

نوشته اصلی توسط dr.willy
                  بسیار عالی
                  واقعا این کدی که نوشتید کار منو در خیلی از کارها راه انداخت. دستتون درد نکنه
                  فقط من باید بیشتر در خصوص این کدها مطالعه کنم

من در انجمن موبایل اول (ir-tci.org) البته اگر تبلیغ نباشه، هستم. اگر کمکی از دستم بربیاد خوشحال میشم کمکی کنم.
                  از لطف شما سپاسگزارم و از این که کار شما راه افتاد خوشحال هستم.
                  من عضو کوچکی از انجمن هستم در این انجمن دوستان و اساتید گرانقدری هستند که بی منت پاسخگوی کاربران هستند.
                  لطفا اگر مشکل یا سوالی ندارید تاپیک رو حل شده کنید.

کامنت

چند لحظه..