جستجو داده تکراری در جدول

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
حذف همه
new posts
  • arash4041

• 2013/01/06
    • 109

جستجو داده تکراری در جدول

باسلام خدمت دوستان من یک فایل دارم که بپیوست هم گذاشتم. در ردیف کدها ، کدها تکراری نیستند ولی نام کالاها مانند هم نیستند ولی اسم کالاها ازنوع جنس یکی محسوب میشن. مثلا قرص سرما خوردگی بزرگسالان رو اگر در ستون نام کالا جستجو کنید میبینید که دوتا کد جدا دارند ولی از نوع جنس وماهیت یکی هستند حالا مشکل من اینکه که با vlookup نمیشه این مشکل رو حل کرد . حالا از دوستان میخوام یه راه حلی واسه این مشکل من اعلام کنند ممنون میشم . الان بصورت دستی یکی یکی نگاه میکنم و مقدار عددی اونها رو باهم جمع میکنم بصورت دوتا یکی ، و اگر جدول حجیم باشه دیگه بدتر و وقت گیر میشه .ممنون میشم اگر پاسخی هست اعلام کنید . باتشکر

اون نام کالاهایی که منظورمه در فایل بصورت رنگی شده میباشد.
    فایل های پیوست شده
  • hadi1980

• 2019/01/07
    • 237
    • 86.00

سلام
    آره خب کلا اين توابع از نسل lookup با جستجوي اينجوري مشکل دارند و البته محدوديتهاي اونها هم حتي تو چيزهايي که مشکل ندارند، کم نيست
    براي راحت شدن از اين مشکل دو تا راهکار ساده داريد
    اولي اينکه با يک برنامه ساده کلا هرچي ميخواهيد اکسل به شما تقديم ميکنه
    دوم اينکه از توابع با گروه database که اسامي اونها با حرف D شروع ميشه استفاده کنيد (البته اگه درست فهميده باشم که ميخواهيد يه چيزهايي رو در نهايت با هم جمع کنيد)
    واسه راهنمايي بيشتر در هر دو مورد لازمه که دقيقتر بفهمم چه ميخواهيد مخصوصا اون جمله آخرتون خيلي مهمه

کامنت

• arash4041

• 2013/01/06
      • 109

باسلام خدمت شما دوست گرامی
      من یک جدول دارم که در فایل نمونه ضمیه شده است- یک سری محصولات دارم توی اون جدول که کدهای غیرتکراری دارد. ولی اسم کالاها (درماهیت یکی است=مثل قرص سرما خوردگی) ولی توی اون جدول در ستون نام کالا یه اختلافاتی مثل حروف و عدد دارند.حالا من میخوام اکسل به من نشون بده از کدام محصولات دوبار یا بیشتر تکرار شده تا بتونم کدهای اونها رو پیدا کنم و درنهایت اعداد مربوطه را باهم جمع کنم.( برای هرکدام یک جمع ایجاد نشود وبصورت تجمیعی ایجاد گردد.

کامنت

• iranweld

• 2015/03/29
        • 3341

با سلام

ظاهرا تنها راه سورت کردن و سپس فیلتر کردن بر اساس ابتدای نام داروها و سپس اختصاص کد جدید به محصولات مشابه میباشد

Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	1
Size:	130.9 کیلو بایت
ID:	134950

کامنت

• arash4041

• 2013/01/06
          • 109

خوب من هم از اول همینکاررو میکردم. پس متاسفاه راه حلی نداره. ممنون
          [ATTACH=CONFIG]18296[/ATTACH][/quote]

کامنت

• hadi1980

• 2019/01/07
            • 237
            • 86.00

سلام
            چرا داره و خوبشم داره
            همونطور که گفتم دو تا راه هم داره
            فقط بايد بفهمم قبلش که دقيقا اون جمله آخر که گفتيد و جمع کردن مربوط ميشه دقيقا به چي؟

کامنت

• arash4041

• 2013/01/06
              • 109

خوب من منظورمو با یه مثال میگم
              کد کالا نام محصول
              135045 قرص سرماخوردگی otc
              145219 قرص سرماخوردگی بزرگسالان
              154258 سرماخوردگی
              همونطور که میدونید با تابع vlookup یکی از مقادیر رو پیدا میکنه. و مابقی کدها رو یافت نمیکنه. حالا من میخوام در کنار این کدها در جدول یه فرمول یا هرچی که بشه نشون بده که این محصول دارای کدهای دیگه ای هم هست . که بتونم اونها رو سریع پیدا کنم. و من الان بصورت دستی و حجم بالایی از اطلاعات درحدود25000 ردیف بصورت فیلتر و دستی میگردم این قبیل اطلاعات رو فیلتر میکنم و مبالغشو جمع میزنم ودر یک جدول دیگه بصورت تجمیعی وارد میکنم با یک کد. امیدوارم منظورمو رسونده باشم. باتشکر اگر بازم توضیح خواستید درخدمتم.تا این مشکل حل بشه.

کامنت

• hadi1980

• 2019/01/07
                • 237
                • 86.00

سلام
                فايلي که ضميمه کردم يکي از اون راهکارهاست
                همونطور که قبلا هم گفتم اشتباهتون استفاده از تابع لووکاپه و بايد از تابع هاي ديتابيس که با D شروع ميشن مثل ايني که من استفاده کردم Dsum استفاده ميکرديد.
                البته بسته به اينکه واقعا چجوري ميخواهيد اون عبارتتون رو جستجو کنيد ميشه راههاي ديگه هم انتخاب کرد
                الان تو سلولهاي سبز اگه عبارت قرص رو وارد کنيد (مثل مثال خودم) جواب زيرش و تو سلول نارنجي نمايش داده ميشه
                البته اگه بخواهيد ساده‌تر باشه مثلا تو يک فرم باشه که عبارت رو وارد کنيد و زير اون بطور اتوماتيک جمع حساب شه و نمايش داده بشه نياز به ماکرو نويسي داره
                و خلاصه اينکه همونطور که گفتم هيچ کاري نيست که نشه تو اکسل انجام داد حتي خريد همون داروها )
                موفق باشيد
                هادي
                فایل های پیوست شده

کامنت

• arash4041

• 2013/01/06
                  • 109

سلام ممنون که وقت گذاشتید.ولی من میخوام که یه راه حلی باشه (اگرباشه) توی یک جدول از داده . اون کدهای که نام محصولاتشون مشابه هم هستن رو نشون بده بصورت خودکار که من بدونم کدام کدها هستن ..باتشکر

کامنت

• hadi1980

• 2019/01/07
                    • 237
                    • 86.00

سلام مجدد
                    ببخشيد بازم ميگم سوال بايد با توضيحات کافي باشه. الان تو سوال شما مهمترين ابهام که اصلا نميشه فهميد اين بخش «محصولاتشون مشابه هستن» هست
                    بزار برگرديم به دوران دبيرستان البته اگه رشته رياضي بوده باشيد
                    تابع يعني اينکه به ازاي يه سري مقادير فقط يک مقدار رو برگردونه
                    حالا منظورم چي بود الان ميگم
                    فرض کنيد داده‌هاي شما اينا باشن
                    قرص سرماخوردگي بزرگسالان نوع يک - قرص سرماخوردگي بزرگسالان نوع 2 - قرص سرماخوردگي اطفال - قرص سرماخوردگي - قرص سردرد - قرص سيانيد
                    حالا فرض کنيد دليل تشابه دو محصول مساوي بودن کلمه اول باشه اونوقت همه محصولات فوق مشابه هستن
                    دوباره فرض کنيد دليل تشابه مساوي بودن دو کلمه اول باشه اونوقت بجز دو محصول آخر همگي مشابه هستن
                    دوباره فرض کنيد دليل تشابه مساوي بودن سه کلمه اول باشه اونوقت فقط سه محصول اول مشابه هستن
                    حالا منظورم از ابهام در سوالتون رو اگه فهميديد توضيح بديد
                    خلاصه اينکه اگه بتونيد يه قانون رياضي براي خودتون تعريف کنيد حتما ميشه تو اکسل کاري کرد وگرنه هيچ جايي نميشه کاري کرد (بطور اتوماتيک البته منظورمه)

کامنت

• arash4041

• 2013/01/06
                      • 109

سلام من با یک حرکت کاملا ابتکاری مشکلم حل شد. ممنونم

کامنت

• hadi1980

• 2019/01/07
                        • 237
                        • 86.00

سلام
                        چيکار کرديد؟ يعني بدون فرمولهاي ديتابيس و ماکرو انجامش داديد
                        خب بگيد ما هم ياد بگيريم

کامنت

• arash4041

• 2013/01/06
                          • 109

لطفا به پیام شخصی مراجعه شود . باتشکر

کامنت

چند لحظه..